Un copac cu inimioare de ziua ta, mămico

Un copac cu inimioare de ziua ta, mămico

copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii (500x)

De ziua ta, mămico, în dar nu îţi aduc inima… ci un întreg copac cu inimioare! Decupat din hârtie colorată, decorat cu îndemânare şi oferit cu multă dragoste.

E întotdeauna lângă tine când ai nevoie de ea, te îngrijeşte, se joacă împreună cu tine, te ascultă şi cu siguranţă te iubeşte cu toată fiinţă ei. E unică şi inconfundabilă: mama. Ca semn al preţuirii tale, te-ai gândit să îi dăruieşti un mic cadou făcut de mâna ta şi, mai bine zis, din mâna ta. Un copac de forma mânuţei tale, decupat din hârtie cartonată, împodobit cu inimioare şi frunze colorate şi cu mesaj personalizat. O să-l păstreze cu drag şi o să-şi amintească mereu de această zi frumoasă.

De 8 Martie în România sărbătorim Ziua Mamei dar şi Ziua Femeii. Până în anul 2009, România era printre puţinele state ale lumii care, în lipsa unei zile a mamei, a marcat doar Ziua Femeii – 8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificaţii. Astfel, această sărbătoare a femeilor de pretutindeni a ajuns la noi să aibă neoficial şi statutul de zi a mamei, în lipsa unei sărbători distincte destinate mamei. Începând din 2010 însă, Ziua Mamei a fost declarată sărbătoare publică şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai.

În orice caz, ziua de 8 martie este deja o zi cu tradiţie pentru noi şi va rămâne una dintre acele zile în care ar trebui să ne oprim şi să îi acordăm toată atenţia femeii speciale din viaţă noastră. Aşadar, să începem pregătirile!

Materiale necesare:

materiale necesare - copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii... hârtie cartonată colorată

un creion

o foarfecă

lipici (aracet)

 


 

Indicaţii:

copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii -pasul 1

Pasul 1. Aşează-ţi mâna cu degetele răsfirate pe e o coală de hârtie cartonată de culoare maro şi cu ajutorul unui creion trasează-i conturul. La baza mâinii, de o parte şi de alta, desenează două linii.

Pasul 2. Cu foarfeca decupează pe contur. Apoi fă două tăieturi opuse, A şi B – că în imagine.

 

copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii - pasul 2

Pasul 3. Din celelalte coli de hârtie colorată decupează inimioare şi frunzuliţe pentru a împodobi copacul.

Dacă îţi doreşti inimioare simetrice, împătureşte hârtia în două şi decupează o jumătate de inimioară, apoi desfă-o (ca în imagine). La fel poţi face şi pentru frunzuliţe.

 

 

     

copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii - pasul 3Pasul 4. Lipeşte inimioarele şi frunzuliţele colorate pe ramurile copacului, folosind aracetul.

.

.

.

CITEȘTE ȘI:  Girafe de hartie haioase si foarte usor de facut

.

copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii - pasul 4Pasul 5. La baza trunchiului, pe un bileţel, îi poţi scrie mamei şi un mesaj – cu siguranţă se va bucură să îl citească! 

.

.

.

.

copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii - pasul 5Pasul 6. În cele din urmă, pentru a face copacul cu inimioare să stea în picioare, îmbină cele două fâşii de hârtie una în cealaltă, acolo unde ai făcut tăieturile.

.

.

copac cu inimioare colaj din hartie de ziua mamei - activitati creative pentru copii - final...

Felicitări, ai reuşit să pregăteşti un cadou ingenios pentru mama. Iar când i-l oferi, îi poţi cânta şi un cântecel cu dedicaţie.

Serbaţi împreună această zi specială şi, de ce nu, sugerează-i şi lui tati să pregătească ceva: poate o cină la restaurant sau un buchet de flori?

Povesteşte-mi într-un comentariu cum a fost pentru tine ziua de 8 Martie anul acesta?.

.

Ţi-a plăcut această activitate? Poţi descarca GRATUIT şi mai multe idei de activităţi surprinzatoare dacă introduci mai jos adresa ta de email.

Abonează-te la newsletter şi descarcă broşura GRATUITĂ! 

 

Sursa: krokotak.com

Lasă un răspuns