Televizor de carton care transmite in direct creatiile copilului tau

Televizor de carton care transmite in direct creatiile copilului tau

televizor de carton la care sunt transmise in direct creatiile copilului tau

Transforma o cutie reciclata intr-un televizor de carton care sa difuzeze in direct operele de arta ale copilului tau. Ai nevoie de cateva materiale uzuale ca sa realizezi aceasta jucarie magica care pur si simplu descatuseaza creativitatea celui mic.

Tehnologia este prezenta peste tot in vietile noastre, iar copiii nu au ramas nici ei indiferenti. Nu exista copil care sa nu fie fascinat de ceea ce tehnologia poate oferi, care sa nu-si doreasca sa se joace pe tableta sau sa se uite la desene animate. Insa daca expunerea copilului la tehnologie este prelungita, poate avea ca urmare diverse tulburari de natura psihica, fizica si comportamentala. De aceea este bine sa limitezi cat mai mult timpul petrecut de copil in fata ecranului.

Aceasta activitate este o varianta creativa si distractiva de a-l tine pe copil mai departe de ecran, dar mai aproape de imaginatia lui fara limite.

Simpaticul televizor low-tech il va provoca sa inventeze scenarii de film, stiri, comentarii sportive si cate si mai cate, pe baza desenelor facute chiar cu mana lui.

Intra si tu in jocul prichindelului tau! Intr-o seara alege sa nu deschizi televizorul tau high-tech, ci sa te uiti la micul lui televizor low-tech. Va fi in mod cert incantat sa iti prezinte ce are in program. Incurajeaza-i creativitatea si ajuta-l sa se dezvolte armonios!

 

Materiale necesare:televizor de carton - materiale necesare

o cutie de carton
un capac de plastic transparent
foarfeca
scotch/lipici
doua tuburi de carton (ceva mai lungi)
hartie si materiale pentru desen
hartie colorata
benzi elastice

 


Indicatii:

televizor de carton - pasul 1 Pasul 1. Ia cutia de carton si desfa-o, desprinzand cu grija imbinarile lipite.

Pasul 2. Decupeaza 4 cercuri in partile laterale ale cutiei, cu acelasi diametru ca cel al tuburilor de carton.

Intre cele 4 cercuri, in mijlocul cutiei, decupeaza un dreptunghi.

Pasul 3. Acest pas este optional. Daca doresti un televizor de carton cat mai aproapiat de realitate, poti lipi deasupra dreptunghiului o folie de plastic transparenta (decupata dintr-un capac sau un ambalaj).

 

televizor de carton - pasul 3Pasul 4. Pe o fasie lunga de hartie,  deseneaza cateva scene cu de aceeasi latime ca si deschiderea dreptunghiulara a cutiei. Acestea vor fi difuzate apoi la televizorul tau de carton.

Fii creativ! Poti include scene de film, emisiuni  de divertisment, stiri, competitii sportive, orice iti trece prin minte.

Alta varianta ar fi sa decupezi (sau sa inventezi) benzi desenate care sa ruleze pe proiectorul tau.  Sau poti face un colaj cu fotografii ale familiei care sa spuna o poveste.

 

televizor de carton - pasul 5Pasul 5. Lipeste capatul fasiei de unul din tuburile de carton, ca sa nu se desprinda. Apoi ruleaza fasia de hartie pe ambele tuburi, ca in imagine.

 

 

 

 

televizor de carton - pasul 4 Pasul 6. Introdu tuburile de carton in gaurile cutiei, fixandu-le cu ajutorul unor benzi elastice, ca sa nu se deplaseze.

Desigur, este necesar ca tuburile de carton sa fie mai lungi decat latimea cutiei, pentru a putea fi manevrate cu usurinta din exterior.

 

televizor de carton - pasul 6

Pasul 7. Refa cutia in forma initiala, lipind la loc imbinarile. Preferabil ar fi ca la acest pas sa folosesti scotch-ul, in caz ca vei dori pe viitor sa schimbi banda de hartie cu una noua.

Pasul 8. La final, decoreaza televizorul cu hartie glasata, butoane colorate si difuzor pentru un aspect original.

 

 

 

Sunt convinsa ca deja planuiesti sa desfasori aceasta activitate cu cel mic cu prima ocazie, doar este atat de distractiva! Tu ce parere ai? Spune-mi intr-un comentariu!

.

.

Ti-a placut aceasta activitate? Poti descarca GRATUIT si mai multe idei de activitati surprinzatoare daca introduci mai jos adresa ta de email.

Aboneaza-te la newsletter si descarca brosura GRATUITA!.

Sursa: hellowonderful.co; thecheesethief.com

.

Lasă un răspuns