Scufiţa Roşie – teatru de păpuşi din hârtie pentru minți creative de copii

Scufiţa Roşie – teatru de păpuşi din hârtie

Scufiţa Roşie - teatru de papusi din hârtie

Atât de simplu de făcut şi atât de creativ! Un teatru de păpuşi din hârtie bazat pe una dintre cele mai populare poveşti pentru copii, Scufiţa Roşie. Decupează personajele şi pune-le în mişcare: degețelele tale vor deveni picioruşele lor.

Cu doar câteva materiale uzuale poţi pune în scenă povestea Scufiţei Roşii şi poţi da nenumărate spectacole familiei şi prietenilor. Şi având în vedere imaginaţia ta bogată, cu siguranţă toate reprezentaţiile se vor da cu casa închisă.

Jocul de rol recunoscut ca o componentă importantă a dezvoltării copilului. Studiile au demonstrat o asociere între jocul de rol şi dezvoltarea mentală şi comportamentală la copii, mai exact: controlul emoţiilor, raţionamentul deductiv, dezvoltarea creativităţii, a abilităţilor sociale, de comunicare şi lingvistice. De aceea, orice activitate care se bazează pe jocul de rol trebuie fără îndoială încurajată.

Idei sunt foarte multe, iar teatrul de păpuşi este numai una dintre ele. Am scris mai multe despre beneficiile jocului de rol şi despre diferite modalităţi de a-l pune în practică de către cei mici în acest articol.

 

Materiale necesare:materiale necesare- Scufiţa Roşie - teatru de papusi din hârtie

imprimantă alb-negru

3 coli de hârtie

o foarfecă

creioane colorate


Indicații:

Pasul 1. Descarcă şablonul cu personajele şi decorul poveştii, apăsând butonul de mai jos. Printează apoi cele trei pagini.

Descarcă PDF

.

Scufiţa Roşie - teatru de papusi din hârtie - pasul 2Pasul 2. Colorează personajele, pădurea şi odaia bunicii aşa cum îţi doreşti să arate. Haina Scufiţei Roşii ai putea să o colorezi în roşu, dar tu hotărăşti, e povestea ta.

 

 

 

 

Scufiţa Roşie - teatru de papusi din hârtie - pasul 3Pasul 3. Decupează personajele şi obiectele de îmbrăcăminte cu care lupul se va deghiza în bunicuţă.

Decupează apoi mici găuri rotunde pe picioarele personajelor, pe contur – aici este locul în care îţi vei introduce degețelele şi le vei pune în mişcare.

Pe planşele cu decorul poveştii îndoaie pe linia punctată şi decupează în locurile indicate (acestea sunt locurile unde va intra lupul – în desişul pădurii şi în patul bunicuţei).

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI:  Cum sa iti faci propria orchestra la tine acasa. 12 instrumente muzicale la care chiar poti canta

Scufiţa Roşie - teatru de papusi din hârtiePasul 4. Scena este pregătită! Acum intră în pielea personajelor şi dă-le viaţă. Poţi chiar reinventa povestea – cine știe, până la urmă lupul poate nu era chiar atât de rău sau era chiar amicul bunicuţei şi vroia să-i joace o farsă Scufiţei, deghizandu-se.

Tu ce variante mai născoceşti?

Dacă vrei să îţi aminteşti detaliile originale, povestea completă o găsești aici.

Cum ţi se pare ideea de teatru din hartie? Ce alte poveşti ţi-ar place să mai pui în scenă?

Ţi-a plăcut această activitate? Poţi descarca GRATUIT şi mai multe idei de activităţi surprinzatoare dacă introduci mai jos adresa ta de email.

Abonează-te la newsletter și descarcă broșura GRATUITĂ!Sursa: krokotak.com

Lasă un răspuns