Oameni de zăpadă adorabili din şosete uzate

Oameni de zăpadă adorabili din şosete uzate

oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii

Anul acesta nu este nevoie aştepţi ninsoarea poţi savura bucuriile iernii. Spune-le bun venit în casa ta unor oameni de zăpadă adorabili care pe deasupra nici nu se topesc

Sunt foarte uşor de făcut, din materiale la îndemână, cum ar fi nişte şosete vechi şi nişte orez pentru umplut. Doi nasturi şi un fular sunt tot ce le mai trebuie pentru un plus de farmec.

După ce sunt gata, micii oameni de zăpadă, alături de globuri, beteală şi alte decoraţiuni, pot împodobi cu succes bradul de Crăciun. Sau pot fi jucariile perfecte pentru acest sezon, facute chiar de mainile tale.

Şi acum, la treaba!

Iata de ce ai nevoie:

materiale necesare oameni de zapada din sosete uzate - activitati practice copii

 

o şosetă albă uzată

o cană de orez

câţiva nasturi coloraţi

trei benzi elastice

ac si ata

o foarfecă

nişte haine vechi

 


 

Indicaţii:

oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii - pasul 1 (305 x 185)Pasul 1. Taie şoseta în două părţi. Porţiunea superioară în formă de tub va fi folosită pentru corpul omului de zăpadă, iar porţiunea care acoperă laba piciorului se va transforma într-o căciulă haioasă.

 

 

 

oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii - pasul 2 (357 x 444)Pasul 2. Întoarce tubul pe dos şi înfăşoară o bandă elastică strâns în jurul părţii de jos. Apoi întoarce tubul din nou pe faţă în aşa fel încât banda elastică fie în interiorul sosetei, ca în imagine.

 

 

 

 

 

 

oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii - pasul 3 (318 x 480)Pasul 3. Umple şoseta cu orez, împingându-l în jos spre bază astfel încât capete o formă rotundă. Completează cu orez până când şoseta se întinde bine şi omul de zăpadă este ceva mai grăsuţ.

 

 

 

 

 

 

oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii - pasul 4 (318 x 480)Pasul 4. Înfăşoară cealaltă bandă elastică în jurul capătului deschis şi încă una la o distanţă de câţiva centimetri, pentru a forma capul omului de zapadă.

 

 

 

 

 

 

CITEȘTE ȘI:  Recicleaza artistic: flori multicolore din sticle de plastic folosite

oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii - pasul 5Pasul 5.  Coase câteva mărgele în loc de ochi şi nas (sau nasturi), pune-i la gât un fular tăiat din haine vechi. În plus, poţi coşi sau lipeşti şi doi nasturi coloraţi pe haina omuleţului. Lasăţi imaginaţia zburde şi decorează-l cum îţi place.

 

 

 

 

 

 

oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii - pasul 6 (318 x 480)Pasul 6. Aşează capătul celălalt al şosetei, dar fără călcai, pe capul omului de zăpadă, pe post de căciulă.

 

 

 

 

 

 

 

 oameni de zapada din sosete uzate - activitati copii - final (320 x 212)Omul de zăpadă este gata! Dacă doreşti, din cealaltă şosetă poţi -i faci un prieten omuleţului tău cu care poarte lungi discuţii despre sărbătorile care se apropie şi despre ce -i scrie lui Moş Crăciun. doar mai e puţin şi soseşte cu sania lui trasă de reni!
Şi dacă tot veni vorba, în aşteptarea lui Moş Crăciun puteţi învaţa un cântecel simpatic în limba engleză despre un om de zăpadă foarte faimos: Frosty. Cântecelul îl găseşti aici.

 

Tu ce idei de ornamente inedite de Crăciun mai ai? Spune-mi într-un comentariu.

Ţi-a plăcut această activitate? Poţi descarca GRATUIT şi mai multe idei de activităţi interesante dacă introduci mai jos adresa ta de email.

Abonează-te la newsletter şi descarcă broşură GRATUITĂ!Gândeştete şi la prietenii tăi, poate le-ar prinde bine o idee ingenioasă de ornamente de Crăciundacă ţi-a plăcut, distribuie articolul pe Facebook.

Sursa: darkroomanddearly.com

2 Comments
  1. Adorabili omuletii! Maine incercam si noi! 🙂

Lasă un răspuns