Recicleaza artistic: flori multicolore din sticle de plastic folosite

Flori multicolore din sticle de plastic reciclate

Flori multicolore din sticle de plastic reciclate

Înveseleşte-ţi balconul sau grădina cu aceste flori multicolore confecţionate din sticle de plastic. Aduci o notă de veselie locuinţei tale şi, în plus, reciclezi artistic.

Mi-a plăcut întotdeauna conceptul de upcycling – adică transformarea deşeurilor în lucruri frumoase – de aceea îţi propun un proiect în care materialele de baza sunt câteva sticle de plastic pe care nu le mai foloseşti.

În loc să le arunci pur şi simplu la gunoi sau poate, în unele cazuri fericite, să le colectezi selectiv la punctele special amenajate în oraşul tău, le poţi înfrumuseţa printr-o multitudine de culori şi îţi poţi bucura privirea cu ele.

Cu această ocazie te încurajez să afli mai multe despre modalităţile de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje (de aici) şi, mai ales, să pui în practică, ajutând astfel la reducerea poluării atât de nocive pentru toţi.

 

Materiale necesare:Flori multicolore din sticle de plastic reciclate - materiale necesare

sticle de plastic

o foarfecă

o pensula

tempera

sârmă


 

Indicații:

Flori multicolore din sticle de plastic reciclate - pasul 1Pasul 1. Cu o foarfecă ascuţită decupează partea superioară a sticlei de plastic.

 

 

 

 

 

Flori multicolore din sticle de plastic reciclate - pasul 2

Pasul 2. Pentru o floare cu 5 petale, fă 5 tăieturi transversale de la margine către gura sticlei. După preferinţe, poţi face mai multe sau mai puţine petale.

 

 

 

 

Flori multicolore din sticle de plastic reciclate - pasul 3

Pasul 3. Îndoaie acum petalele spre exterior, ca şi cum ai întoarce sticla pe dos.

Pasul 4. Rotunjeşte cu foarfeca marginile fiecărei petale.

 

 

 

 

Flori multicolore din sticle de plastic reciclate - pasul 4

Pasul 5. Scoate capacul sticlei, dar nu îl arunca. Dacă există şi un inel subţire de plastic pe sticlă, scoate-l şi pe acesta.

În cazul în care este un text scris pe sticlă, îl poţi îndepărta cu ajutorul unei bucăţi de vată îmbibată în puţină acetonă.

Pasul 6. Aşează floarea pe o suprafaţă protejată. Petalele ar trebui să se curbeze ca nişte cupe mici. Aplică unul sau două straturi de tempera pe partea interioară a petalelor.

Poţi folosi mai multe culori, de exemplu galben la centrul florii, mov deschis în mijloc şi violet închis pe vârfuri. Dacă foloseşti mai mult de o culoare, aşteaptă întâi să se usuce bine prima culoare, înainte de a o aplica pe următoarea.

CITEȘTE ȘI:  Tablouri inedite din flori naturale. Adu-l pe copilul tau mai aproape de natura

Flori multicolore din sticle de plastic reciclate - pasul 5

Pasul 7. Pune capacul la loc şi înfăşoară strâns o bucată de sârmă în jurul lui, pe post de tulpină.

Îndreaptă apoi tulpina şi pune floricica într-un ghiveci sau în grădină.

 

 

 

De-acum, floricelele tale reciclate artistic iți vor zâmbi de printre celelalte flori naturale, amintindu-ți mereu ce important este să prețuiești natura și să o protejezi.

Tu ce alte idei de crafturi din materiale reciclate mai ai? Lasă-mi un comentariu mai jos și spune-mi parerea ta!

 

Ţi-a plăcut această activitate? Poţi descarca GRATUIT şi mai multe idei de activităţi surprinzatoare dacă introduci mai jos adresa ta de email.

Abonează-te la newsletter și descarcă broșura GRATUITĂ!Sursa: thechillydog.com

Lasă un răspuns